Modern Tarihin Sırlarından Birisi Daha Çözülüyor: İsa ve Mezopotamya Hükümdarı Aynı Kişiydi!

BİLİM TEKNİK 01 Nisan 2017 - 1:11 479 KEZ OKUNDU 0 YORUM YAPILDI

Modern Tarihin Sırlarından Birisi Daha Çözülüyor: İsa ve Mezopotamya Hükümdarı Aynı Kişiydi!

Küçücük bronz sikke İngiliz İncil tarihçi Ralph Ellis göre, İsa için yapılmış tek ve en gerçekçi görüntüyü bizlere sunuyor. O dönemde ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin de sınırları içinde bulunduğu Edessa ülkesinin kralı Manu’ya ait olduğu düşünülen sikke ve resim, Ellis’in iddialarına göre İsa’ya ait.

   

İsa’nın görünümü konusunda ikiye bölünen tarihçiler, söz konusu sikkenin kendilerini kesin sonuca ulaştıracağı konusunda Ellis ile hemfikir gözüküyor.

Mezapotamya Kralı Manu ve İsa Aslında Aynı Kişi:

30 yıl süren araştırmalarının sonucunda Ralph Ellis’in bir diğer iddiası da bu yönde. Kendisi, konuyu sonuca ulaştırmanın modern tarihin en önemli keşiflerinden biri olacağı düşüncesini taşıyor. Her iki insan için de benzer özelliklerin kayda geçmesi ve araştırmalar sonucunda bu yönde verilerin artması, bilim insanlarını bunların bir tesadüf sonucu olmadığı sonucuna yaklaştırıyor.

Ellis’e göre durum daha da ilginçleşiyor ve bulguların ışığında şunları söylüyor: O dönemde aynı adam, ölümünden sonra iki isimle defnedildi; Kral Izas Manu ve Kral Jesus(İsa) Emmanuel. 

Eğer bu öngörü doğru ise sikkedeki yüz Mezapotamya Kralı’na, yani İsa’ya ait olabilir.

  

İsa batı sanatının ve din anlayışının en bilindik figürlerinden, ancak yukarıda da belittiğimiz gibi İncil’de onun hakkında hiçbir fiziksel açıklama bulunmuyor. Uzun, düz saçları, beyaz kaftanı ve sakalı dışında tabi. Ellis bulgularına yer vereceği kitabı 2013’te yayınlanmış ve yazarın adını tarih dünyasına duyurmuştu.

“İncil’de İsa’nın başka biri olduğuna dair çok az kanıt var”

Ayrıca Ellis, yaptığı bir röportajda şunları söylüyor: ‘İncil’de kral dışında İsa’nın fiziksel figürüne ait çok az kanıt bulunuyor. Bu büyük sorunlara neden olan bir tarihçi olarak anılmak istemem. Bilinen tarihi ile İncil’deki olayları ve kişileri yeniden anlamlandırmaya hayatımı adadım. Batı tarihinin en önemli figürü olan İsa, gölgelerden kurtulup gün ışığına çıkmayı hak ediyor. Bulunan sikke üzerindeki resmin bu konuda önemli kaynaklık edeceğini düşünüyorum.

Edessa Krallığı’nın hükümdarları arasında sikke üzerinde gözüktüğü gibi dikenli taç giymek geleneksel bir olaydı.

“İsa’nın dikenlerden bir taç takmak zorunda kaldığına yönelik söylentiler var bu kral ile bir bağlantısı oladuğuna işaret ediyor İsa’nın -yani iddialara göre kral Izus Manu- ölüm sebebi ise bir güç sembolü olan ve sadece Roma imparatorları tarafından giyilen mor pelerini giymeyi reddetmesi olarak gösteriliyor. Romalılar, kendisinin hükümdarlığını devirmeye teşebbüs etti çünkü taç ve pelerin konusunda Roma’ya karşı siyasi ifadeler taşıyordu.” 

Eleştirmenler Jesus Emmanuel ve Izas Manu figürlerinin yaşamları arasında zaman uyumsuzluğu olduğunu dile getiriyor ve farklı iki kişi olduğunu savuuyorlar. Bulunan yeni sikke ve Ralph Ellis’in araştırma sonuçları, modern tarih açısından derinlemesine inceleme gerektiren bir konu.

Bakalım ilerleyen yıllarda Mezopotamya bölgesine Edessa Krallığıyla hüküm sürdüğü ön görülen İsa ya da Izas Manu’nun aynı kişi olduğu yönündeki iddialar geçeklik kazanacak mı?


ETİKETLER:
tadmin
admin@thewp.com.tr

BU KONULAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bilim İnsanlarından ‘Arı Gibi Çalışmak’ Deyimini Tekrar Düşündürtecek Keşif!

Royal Holloway, Bitki ve Besin Araştırma Enstitüsü ve Guelph Üniversitesi'nden bilim insanları, bir süredir...

Ender Rastlanan Kaplan Türüne Ait Yeni Popülasyon Bulundu!

Tayland, bölgedeki ilk ulusal park kurulan ülke olmasına karşın; ormanları yok olmayla karşı karşıya kalan ...

Arkeologlar, Oldukça İyi Korunmuş Bir Mamut Dişi Buldu!

Buluş, İngiltere'nin Mersea Adası'nda bulunan Essex sahilinde geçtiğimiz perşembe sabahı, Kıyı ve Gelgit Bö...

İnsanların Çöpleri ile Yaşamını Devam Ettiren Kuş Türüne Planet Earth Tarzı Parodi Video!

Dünya üzerinde en tehlikeli tür kim? Acımasız aslanlar mı? Yoksa grup halinde duran sırtlanlar mı? Bu konud...

BU MAKALEYE YORUM YAP

BU YAZIYA YORUM YAP